- Hjem
- Inspirasjon
- Mat
- Vibekes rustikke eplekake
Vibekes rustikke eplekake
Høsten er her, og både epletrær og butikker bugner av deilige, norske epler. Utnytt eplesesongen til det fulle og lag Vibeke Svenningsens rustikke eplekake! La lukten av epler, kanel, sukker fylle hjemmet og gi deg vann i munnen neste gang du har lyst på noe godt.
Du trenger
4 stk epler
150 gram mykt meierismør
200 gram sukker
4 egg
250 g hvetemel
1,5 ts bakepulver
1,5 ts vaniljesukker
0,5 ss malt kanel
1 ss sukker
2 ss usaltede knuste cashewnøtter
Slik gjør du
Skrell eplene med tynt skall og del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i tynne skiver.
La skivene ligge i en bolle med kaldt vann mens du lager resten av kaken.
Pisk smør og sukker hvitt, og tilsett et og ett egg mens du visper det godt sammen.
Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver i smørkremen og bland godt.
Fyll røren i en smurt springform (ca. 22 cm ) med bakepapir i bunnen.
Tips! Legg gjerne et bakeark som ser ut som gammelt avispapir under selve kaken for å få et rustikt uttrykk til serveringen.
Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
Stikk epleskivene ned i røren og lag et fin mønster før du drysser over sukker, kanel og cashewnøtter. Sett kaken nederst i ovnen på 190 grader og stek i ca. 40 min . Test med en trepinne om den er gjennomstekt og avkjøl på rist.
Server og nyt!